İKİ KATLI ETİMEK TATLISI

Etimek Tatlısı Severek tükettiğim hatta kimselere yedirmek istemediğim tatlılar arasında yer alıyor.
Ben etimek tatlısını çok katlı olursa seviyorum, biliyorsunuz etimek tatlısı normalde Tek sıra etimek ile yapılıyor. 

 Ben Kolay Etimek Tatlısı tarifi arıyorum diyorsanız  buraya bir göz atabilirsiniz :)

Bu çok katlı etimek tarifimize geçelim isterseniz :)



Malzemeler

2 paket Klasik (tuzsuz) Etimek
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Muhallebisi için:
1 litre süt
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
3 kahve fincanı un
50 gr. margarin

Üzeri için
Hindistan cevizi veya antep fıstığı olabilir

Hazırlanışı


  • Küçük bir tencerede 2 bardak su ve 1 bardak şekeri şerbet haline getirelim
  • Ayrı bir tencerede muhallebi malzemelerini sürekli karıştırrak pişirelim, margarini en son ekleyip erimesini sağlayalım
  • 9 adet etimeği borcam tepsimize dizelim, kepçe yardımı ile etimekleri şerbet ile ıslayalım
  • Islanan etimeklerin üzerine muhallebi yayalım
  • 2.sırada Etimekleri şerbete batırıp ıslanmalarını sağladıktan sonra muhallebinin üzerine dizelim
  • Yine ıslanan etimeklerin üzerine muhallebimizi yayalım  ve 3. sırayada aynı işlemi yaparak tatlımızı muhallebi ile kaplayalım ve süsleyelim


Tatlıyı tek sıra halinde yapmak isterseniz büyük bir tepsiye minimum 12 adet etimek dizerek yapabilirsiniz


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN

Yorumlar